Erik Massih Rotating Header Image

Inspiration

Bjørn Eivind Årtun på Dracula. Ph: Colin Haley

För nån vecka sen damp “Tidskrift for Norsk Alpinklattring 11″ ned i brevinkastet och precis som av förra årets utgåva blev jag mycket imponerad. 80 sidor fullspäckade med bilder och text om klättring och klättrare. Återigen har redaktionen bestående av  Mårten Blixt, Geir Arne Bore, Bjarte Bø och Audun Bratrud gjort ett gediget arbete med att blanda förstahandsbeskrivningar av nyturer i norska fjell, inspirerande intervjuer med ett par av vår tids mest spännande profiler, återblickar till svunna tiders äventyr med filosofiska betraktelser och fiktion. Några exempel är Andreas Klarströms berättelse om sin förstabestigning solo av Mardalsmysteriet i Eikesdalen, Hilde Bjørgaas om Hanna Melins och hennes bestigning av Hoka Hey på Kjerag, Bores intervju med en av skandinaviens mest imponerande alpinister, Bjørn Eivind Årtun, Colin Haleys referat från hans och nämnde Årtuns Piolet d’or-nominerade nytur på Mount Foraker i Alaska, Dracula samt Hans Jörg Auers beskrivning av deras lite ifrågasatta nyturslink-up på Blaamann Nordvegg. Bland mycket annat. Jag ska självklart inte glömma Bjartes unika intervju med Sindre Sæter. I övrigt, fina bilder, tjockt och lyxigt papper, sober lay out och inte minst det där som får en att bara vilja komma sig ut bland berg och stenar och klättra.

Förhandsgranska

Köp blaskan från Kvalöya archives web-shop

Comments are closed.